Post doc -tutkijoiden apurahat

Suomalaisessa yliopistossa oleva professori voi kutsua ulkomailta ulkomaalaisen, ei Suomessa väitelleen post doc -tutkijan työskentelemään suomalaisessa yliopistossa. Hakijalla tulee olla suomalaisen professorin suositus sekä vastaanottavan laitoksen tai osaston sitoumus työskentely­yn.

Post doc -apuraha voi olla enintään 34 000 euroa vuodessa.

thisisengineering-Rgg8ay59NbQ-unsplash

Seuraava apurahahaku on

9.1.–11.2.2025.

Näin haet Tekniikan edistämissäätiön Post doc -apurahaa

Täytä ja lähetä hakemus liitteineen sähköisesti verkkopalvelumme kautta.

Ennen hakemuksen täyttämistä verkkopalvelu pyytää sinua kertomaan, oletko suorittanut tohtorintutkinnon Suomen ulkopuolella. Lisäksi sinun tulee kertoa, onko suomalaisessa yliopistossa työskentelevä professori kutsunut sinut työskentelemään tutkimusryhmäänsä. Nämä ovat edellytykset apurahan hakemiselle.

Liitä hakemukseen seuraavat liitteet


1. Tutkimussuunnitelma, jonka pituus on enintään 4 sivua sisältäen lähdeluettelon (fonttikoko vähintään 12, riviväli vähintään 1).

Käsittele suunnitelmassa näitä asioita:

  • Yleiskatsaus tutkimusteemaan ja aihepiirin yleisen problematiikan hahmotus
  • Tutkimusongelman määrittely: Mihin kysymykseen pyrit tutkimuksessa vastaamaan?
  • Olemassa olevan tutkimusperinteen esittely: Mitä tutkimusaiheesta tiedetään? Mihin olemassa olevaan tutkimusperinteeseen ja tietoon nojaat? Mitä uutta tietoa tuotat olemassa olevan tiedon rinnalle?
  • Valitun tutkimusmetodologian esittely, käsitteelliset lähtökohdat ja tutkimuksen rakenne
  • Empiirinen aineisto: tutkimusmateriaalin, tutkimustavan, tutkimusmenetelmien ja tutkimusaineiston tulosten raportointitavan esittely
  • Tutkimuksen innovatiivisuus ja merkitys elinkeinoelämälle ja kestävälle kehitykselle.

2. Ansioluettelo ja julkaisuluettelo

Liitä mukaan ansioluettelo ja julkaisuluettelo, viimeisimmät tutkintotodistukset ja ajantasainen opintorekisteriote. Näistä tulee käydä ilmi tutkimus- ja akateemisen työsi luonne ja nykytilanne. Suosittelemme, että käytät ansioluettelon mallina Tutkimuseettisen neuvottelukunnan laatimaa mallia.


3. Kustannus- ja rahoitussuunnitelma

Liitä hakemukseen tutkimuksen kustannussuunnitelma ja rahoitussuunnitelma, joista käy ilmi, miten rahoitat tutkimustyön kokonaisuudessaan.


4. Suositus hakijasta ja tutkimussuunnitelmasta

Liitä hakemukseen suositus hakijasta ja tutkimussuunnitelmasta. Pyydä suositusta vastaavalta professoriltasi.

Hakija ei liitä suositusta hakemukseensa, vaan suosittelija tekee suosituksen itse. Pyyntö suositukselle lähtee verkkopalvelusta, kun täytät pyydetyt tiedot suosittelijasta. Sähköpostilla lähetettyjä suosituksia ei hyväksytä.


5. Sitoumus vastaanottavalta taholta

Liitä hakemukseen suositus hakijasta ja tutkimussuunnitelmasta. Pyydä suositusta jatko-opinnoistasi vastaavalta professorilta.

Muut post doc -apurahat

Säätiö tukee post doc -tutkijoiden työskentelyä ulkomailla myös Säätiöiden post doc -poolin kautta. Apurahojen hakuohjeet ja -ajat löydät poolin verkkosivuilta.

Tuemme post doc -tutkimusta myös PoDoCo-ohjelman (Post Docs in Companies) kautta. Ohjelman tavoitteena on edistää nuorten tohtorien siirtymistä elinkeinoelämän palvelukseen ja samalla parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti. Apurahojen hakuohjeet ja -ajat löydät ohjelman verkkosivuilta.

Yrityksille PoDoCo-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden käynnistää ja toteuttaa uusia strategisia avauksia sekä hyödyntää nuorten tohtoreiden osaamista ja tietotaitoa.

PoDoCo-projektin kokonaispituus on 1–2 vuotta, ja se jakautuu kahteen 6–12 kuukauden mittaiseen osaan.

  • Ensimmäinen vaihe on säätiörahoitteinen tutkimusvaihe.
  • Toinen vaihe on saman pituinen yrityksen rahoittama soveltava vaihe. Yritysten rahoittama soveltava vaihe toteutetaan normaalina työsuhteena tohtorin ja yrityksen välillä.

Lisätietoja apurahahausta

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin apurahahausta.

Lisätietoa apurahahausta saat koordinaattori Maria Julin-Andersonilta, tekniikanedistamissaatio@navigatorpartners.fi.