Hyvä opettaja -palkinto Leena Tynniselle

 

Kuvaaja: Lauri Aapro

Tekniikan edistämissäätiö myönsi vuoden 2024 Hyvä opettaja -palkinnon LUT-yliopiston yliopisto-opettaja Leena Tynniselle. Hän saa kiitosta opiskelijoiltaan niin innostavasta opetuksesta kuin ajankohtaisen tutkimuksen hyödyntämisestä.

 

Tämän vuoden Hyvä opettaja -palkinnon saaja Leena Tynninen opettaa tuotantotaloutta LUT-yliopistossa. Hän vetää oppiaineen kahta suosituinta kurssia: Lean Leaders -kurssia maisteriopiskelijoille sekä yrityspelikurssia kandidaattivaiheen opiskelijoille.

“Kurssien sisällöt ovat loistavia, mutta ne eivät olisi lähellekään niin hyviä ilman Leenaa”, kehuvat Tynnisen opiskelijat opettajaansa suosituskirjeessään.

Innostavaa ja motivoivaa opetusta

Tynnisen opiskelijat kuvailevat Tynnistä opettajaksi, jonka innostus oppiaineeseensa tarttuu myös opiskelijoihin. Tynninen hyödyntää opetuksessaan monipuolisia opetusmenetelmiä, mikä tekee oppimisesta opiskelijoille vuorovaikutteista ja miellyttävää.

Tynninen saa kehuja myös taidostaan tunnistaa opiskelijoidensa yksilölliset oppimistyylit ja tarpeet. Opiskelijoiden mukaan hän luokin kannustavan ja tukevan oppimisympäristön, jossa opiskelijat tuntevat olonsa arvostetuiksi ja ymmärretyiksi.

“Leenalta voi milloin vain kysyä mitä vain ja hän vastaa ajattelevaisesti ja asiallisesti”, kertovat Tynnisen opiskelijat.

Tutkimusta unohtamatta

Tynninen pitää itsensä jatkuvasti kartalla omaan alaansa liittyvästä tutkimuksesta. Hän muun muassa osallistuu aktiivisesti alan konferensseihin ja koulutuksiin sekä seuraa tutkijoita sosiaalisessa mediassa.

Ajankohtaista tutkimusta Tynninen tuo opetussuunnitelmatyöhönsä sekä kannustaa opiskelijoitaan hyödyntämään ajankohtaista tutkimusta projekteissaan ja opinnäytetöissään. Hän myös luo keskustelua ja yhteistyötä akateemisen yhteisön sisällä jakamalla uusinta tutkimustietoa opiskelijoidensa ja kollegoidensa kanssa.

Hyvä opettaja -palkinto on Tekniikan edistämissäätiön myöntämä palkinto, joka voidaan myöntää teknillisessä yliopistossa tai yliopiston teknillisessä tiedekunnassa opetustehtävissä työskentelevälle henkilölle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Säätiö pyytää alkuvuodesta Suomessa toimivia tekniikan alan opiskelijayhdistyksiä tekemään esityksiä sopivista Hyvä opettaja -palkinnon saajista. Hyvä opettaja -ehdokasta valittaessa pyydetään kiinnittämään huomiota esimerkiksi opetuksen sisältöön ja laatuun, uusimman tutkimustiedon hyödyntämiseen sekä kykyyn innostaa ja motivoida opiskelemaan. 

Uusimmat artikkelit

Design and Implementation of Efficient Working Hydraulics of Electrified Non-Road Mobile Machinery for Enhancing Environmental Sustainability

Kirjoittajalta Tekniikan edistämissäätiö / 5.1.2024

Design and Implementation of Efficient Working Hydraulics of Electrified Non-Road Mobile Machinery for Enhancing Environmental Sustainability 5.1.2024/Text: Vinay Partap Singh Design and Implementation of Efficient Working Hydraulics of Electrified Non-Road Mobile Machinery for Enhancing Environmental Sustainability The almost inevitable climate crisis is forcing governments, and industries across all spectrums to make every possible effort to avoid…

Verinäyte on ikkuna syöpäsolun tumaan

Kirjoittajalta Tekniikan edistämissäätiö / 4.1.2024

Verinäyte on ikkuna syöpäsolun tumaan 4.1.2024/Teksti: Joonatan Sipola Ihmisen verenkierrossa on kuolleista soluista vapautuneita DNA-pätkiä. Pitkälle edenneen syövän potilailla osa tästä on usein peräisin syöpäsoluista – soluista jotka toimivat virheellisesti DNA:han tulleiden muutosten takia. Täten yksinkertaisesta verinäytteestä voidaan nähdä suoraan syövän ytimeen, siihen mistä sen yksilöllinen käyttäytyminen johtuu. Maisemat ovat avarat Analysoimalla DNA-pätkien emäsparisekvenssit voidaan…

Nitrides for brighter future

Kirjoittajalta Marianna / 6.6.2023

Nitrides for brighter future 6.6.2023/Text: Igor Prozheev Ever since discovery of semiconductors and their first application in transistors in the middle of the 20th century, academic and industrial researches were developing these wonderful materials. Following the requirement to enhance performance while reducing production costs, enthusiasts were able to pack high power in miniature sizes. Remember…